Fa és ásvány ékszerek

 

 

Imádom a fát....mindenféle fát.....szeretem az ásványokat....mindenféle ásványokat! Miért ne keresztezhetném?
Az ásványok színe, hatása rabul ejtő szépsége mindenkit elkápráztat.

Labradorit, apatit, malachit...az élénk színű ásványok és a különleges fák egyesítéséből született ékszerek találhatóak ebben a kategóriában.

Ásvány ékszerek készítését rendelésre is vállalok. Az egyedi rendelés oldalon vegye fel velem a kapcsolatot.

 

 

 

"Ásványok nem csak a földkéregben fordulnak elő, hanem más bolygókon, sőt az interplanetáris anyagban (például meteorokban, illetve meteoritokban) is. Műszeres analízissel (például transzmissziós elektronmikroszkóppal) a szabad szemmel vagy optikai mikroszkóppal egyneműnek tűnő ásványokban is egyértelmű szerkezeti és kémiai inhomogenitások látszanak. Számtalan olyan ásvány létezik (például a földpátok), melyeknek bizonyos kristálytani pozícióiba többféle ion is beépülhet, tehát egy adott ásványfaj kémiai összetétele bizonyos határok között változhat. A kristályos szerkezet sem kizárólagos követelmény, hiszen például a kovasavgél megszilárdulásával keletkező, víztartalmú opál gyengén kristályos, azaz csaknem amorf, miként a vulkáni üvegek (obszidián stb.) is. Ezeket az amorf anyagokat egyes leírások a mineraloid, azaz ásványszerű fogalommal jelölik.

A Földön körülbelül 4000 féle ásványt mutattak ki.

Az ásványok jellegzetes fizikai és kémiai tulajdonságaik alapján határozhatók meg. Egyesek szabad szemmel is könnyen felismerhetők, de számtalan ásvány csak bonyolult műszeres analitikai eljárással (például röntgendiffrakcióval, elektronmikroszkóppal) azonosítható."

 

                                                  Forrás: Wikipédia